Czy da się spasować lampę na "tip-top" po małym &q
Witam,
najpierw kawałek historii ku przestrodze.
Warszawiacy i osoby znające Grochów pewnie będą wiedziały o którym miejscu mówię.
Mianowicie 09.12.2008 stojąc na ulicy Dwernickiego, skrzyżowanie z Podskarbińską, lewoskręt w Podskarbińską w kierunku Grochowskiej, miałem czerwone światło. Z lewej strony skręcało w prawo białe Cinquecento. Facet się nie wyrobił w zakręcie. Pocelował mi w "lewą czołówkę". Miał 1,7 promila.
Skutek jest taki, że mam auto z 16000 przebiegu i już nie mogę powiedzieć o nim "bezwypadkowe".
Naprawa wykonywana w serwisie Sinclan Bis w Wesołej. Mam jednak pytanie do Was - czy da się spasować lampę tak, żeby była jak w fabrycznie montowana? Chodzi mi o to, że prawa lampa jest równa powierzchnią z maską i zderzakiem, a lewa, a szczególnie tak jakby jej "rogówka" (wzorując się na ludzkim oku) lekko wystaje, że tak to nazwę poza obrys maski i zderzaka. Drażni mnie to, bo niby oryginalne nowe części, a widać ten "szkopuł".
Jutro w miarę możliwości zrobię fotki tego detalu. Póki co wstawiam fotki sprzed naprawy.
Poradźcie, czy jest sens to reklamować i się szarpać. Kolega miał podobną przygodę w kilkumiesięcznej Vectrze i też mu podobnie spasowali....
Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...
No tak...
Ważne, że sprawna i w sumie mały "dzwon"
Ciekawe jakby spasowali elementy jak byłoby coś większego. Mam nadzieję, że nie będę musiał sprawdzać...
Na wszelki wypadek porobiłem zdjęcia, bo jak będę ją sprzedawał to, żeby kupujący nie wymyślił sobie, że była skasowana do połowy :lol:
Ale to czas mocno przyszły, bo póki co to mam jeszcze 4 lata spłaty leasingu :P
Wszystko da rade zrobic. Lacznie ze spasowaniem lampy po takim malym uderzeniu. Niechcialo sie w serwisie tego zrobic na tip top wiec odwalili maniane.
Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm
Dokladnie tak. Kiedys pracowalem w serwisie blacharsko lakierniczym i klienci nawet polonezami podjezdzali na poprawki jesli cos im nie pasowalo. Wiec do poprawki. Meczyc ich dalej.
Mozesz sie umowic na wizyte jak autko niebedzie az tak bardzo potrzebne, chyba ze jest no to klops. Ale powinni spasowac lampe w kilka godzin max. Z reguly to bylo kilka minut bo kilka srubek odkrecic i wsunac lampe spasowac dokrecic
ja po wymianie przodu na po liftowy sam ustawiałem lampy bo jak założyli je w zakładzi blacharskim to szpary miedzy grilem i maską były straszne zeszło mi około 2 godzin
jak pisałeś robiłeś w ASO więc jedź do nich niech poprawiają i sam sie w to nie baw
Komentarz